Авторите

image

Лета

Лета Панайотова е част от екипа на НЧ "Бъдеще сега 2006" от 2016 година насам. Занимава се със създаване и организация на учещи приключения за деца, младежи и възрастни. Обича да задава въпроси, да търси отговори, да броди из гори и да общува с природата. Най-много се забавлява, когато работи с деца и възрастни, които искат да изследват света около себе си, да играят, учейки или да учат, играейки.

Тази година създава заедно с Теодор Василев Приключенските дневници “Забавно лято” и се грижи за организацията на героите-ментори.

image

Тео

Теодор Василев е част от учредителите на НЧ "Бъдеще сега 2006" и се занимава с откривателство и експериментиране в сферата на образованието и ученето от 2005 година насам. Обича красивите високопланински гледки и животните в гората. Учи и играе с деца и възрастни винаги когато има възможност и се старае ученето да е приключенско, изпълнено с любов, радост и живот.

Тази година създава заедно с Лета Панайотова Приключенските дневници “Забавно лято” и се среща с децата-герои на програмата.

image

Мила

Мила Янева-Табакова е родена през 1991 г. в София. Завършва специалност „Книга и печатна графика” в НХА, София и магистратура „Комикс и илюстрация” в Брюксел. Работи на свободна практика в сферата на илюстрацията, комикса и оформлението на книгата върху свои авторски произведения, съвместни или в подкрепа на различни социални кампании и такива, свързани с образование на деца. Участва в различни изложби и фестивали в страната и чужбина, сред които са Панаира на книгата в Лайпциг, Панаира на книгата в Единбург, Sofia Design Week и др. Има публикации в български (Хеликон, Капитал Лайт, Капитал, Програмата, Виж!) и чуждестранни издания и платформи (Stripgids, Urbana Project, Drawing The Times). Илюстратор на три книги от поредицата „Детски шедьоври от велики писатели” на изд. Лист (2017 и 2018)  - „Щастливия принц“, Оскар Уайлд, „Земното кълбо се върти”, Гъртруд Стайн; „Морис, или къщичката на рибаря”, Мери Шели и една от „Валери Петров за деца“ на изд. Колибри – „ПУК!“ (април 2018г). Съосновател на платформа за български, независими авторски издания ТИ-РЕ, както и на творчески колектив ЧАРК. През 2020 издава самостоятелно в ограничен тираж авторския си комикс „Сувенири“.

https://www.behance.net/YanevaMilla

https://www.instagram.com/mila.yaneva/