Проектът

image

Проектът

Образователно-приключенска академия “Забавно лято” се организира за шеста поредна година от Народно читалище "Бъдеще сега 2006" в партньорство с Фондация BCause.

Академията включва деца от 1-ви до 7-ми клас в три възрастови групи.

Темите на академията са: емоционална интелигентност, критично мислене, развитие на характера, развитие на научното мислене и осъзнатост за благоденствието на общността.

Програмата на академиите се изготвя и дизайнира специално за целта от опитни професионалисти, които вземат предвид спецификите на възрастовите групи, даденостите на включените населени места и потенциала на местните общности. Програмата е изградена на принципите на съвременна педагогика, като обединява подходи като интерактивно учене, ненасилствена комуникация, множествена интелигентност, учене чрез преживяване, социо-когнитивно учене и самоорганизирано учене. 

През 2020 програмата се провежда в смесен формат - офлайн и онлайн. На децата се подаряват интерактивни книжки за самостоятелна и групова работа, изпълнени със задачи и предизвикателства. Помощ и подкрепа при осъществяването им децата ще получат онлайн от нашите опитни ментори, които ще общуват с децата по време на виртуални срещи в интернет пространството.

image

Образователно-приключенска академия “Забавно лято” е част от програмата “Забавно лято, грижовна есен”, която се осъществява от 2015 г. насам от Фондация BCause с подкрепата на "Филип Морис България" ЕООД като част от инициативите на компанията за корпоративна социална отговорност и глобалната й стратегия за устойчиво развитие.

За изминалите 5 години програмата обхваща над 2300 деца, 6400 възрастни хора, 250 екипа млади предприемачи и 54 учители в 25 малки населени места на 11 общини от 5 тютюнопроизводителни региона.