Проектът

image

Проектът

Образователно-приключенска академия “Забавно лято” се организира за СЕДМА поредна година от Народно читалище "Бъдеще сега 2006" в партньорство с Фондация BCause.

Програмата е многократно награждавана като добра практика.

През годините повече от 4000 деца и младежи имаха възможност да израстнат, играят и учат повече за себе си, другите и света!

Академията включва деца от 1-ви до 7-ми клас в две възрастови групи.

Темите на академията са: 

АЗ - Развитие на научното мислене, опознаване на силните страни и характера на всеки участник.

НИЕ - Активно взаимодействие с другите, работа в екип и комуникационни умения.

НИЕ и СВЕТА - Изследване и връзка с природата и науките.

Програмата прилага методиката на проектно-базирано обучение и СТЕАМ подхода, в който науките се интегрират в игри и изследователски проекти като част от реалния живот и практика.

Наблягаме и на усъвършенстването на децата по посока говорим и писмен български език, като базираме част от игрите и заниманията на разбиранията и похватите на сугестопедията и ускореното учене.

image

Образователно-приключенска академия “Забавно лято” е част от програмата “Забавно лято, грижовна есен”, която се осъществява от 2015 г. насам от Фондация BCause с подкрепата на "Филип Морис България" ЕООД като част от инициативите на компанията за корпоративна социална отговорност и глобалната й стратегия за устойчиво развитие.

За изминалите 6 години програмата обхвана над 2 800 деца между 7 и 14 г., 6 400 възрастни хора, 250 екипа млади предприемачи и над 100 учители в 25 малки населени места на 11 общини от 5 тютюнопроизводителни региона.