ЗА РОДИТЕЛИТЕ

Скъпи родители,
благодарим ви за доверието и интереса към програмата "Забавно лято", която организираме с любов и вдъхновение за вашите деца вече 7 поредни години!

Тази година се завръщаме в стихията си - нашите образователно-приключенски академии, в които каним децата да изследват науките, света и самите себе си.

Тази година програмата ни е насочена към опознаването на взаимовръзките в природния свят и нашето възприятие за тях чрез сетивата. След повече от година пред компютрите, сега каним децата на едно вълнуващо и игриво присъствено преживяване, с което се надяваме да върнем децата в естественото им състояние, а именно - търсещи любопитковци, готови да задават въпроси и да откриват отговори.

Програмата е създадена така, че децата да прекарват максимално време навън в активни игри и дискусии. Инструкторите ни са обучени да изпълняват програмата, спазвайки всички противоепидемични мерки и с оглед сигурността и здравето на децата. Всички необходими материали за програмата са осигурени от наша страна.

Децата, участващи в програмата, получават топъл обяд във всеки един от дните. 

В първия ден на всяка програма - понеделник - ви каним на родителска среща, на която ще имате възможност да се запознаете с инструкторите, да научите повече за програмата и да споделите вашите идеи. 

В последния ден на всяка програма - петък - организираме кратко събитие, на което децата да представят пред вас своите постижения, новите си открития и творения. Говорете с инструкторите, за да разберете в колко часа ще ви очакваме и поканете роднини и приятели. 

Какво е добре да си носят децата по време на академията ни?

  • Удобни обувки - много от заниманията включват тичане и активни игри 
  • Шапка за слънце - ще пракарваме доста време навън и е добре да сме предпазени
  • Маска и личен дезинфектант 
  • Вода

Всичко останало е осигурено от наша страна. 

Как да подкрепим децата по време на академията?

Възможно е през тази седмица децата да се прибират вкъщи доста изморени, пълни със странни въпроси или емоционално превъзбудени. Това е нормално. Разговаряйте с тях, насърчавайте ги да търсят отговори на въпросите си, изслушвайте ги, ако имат нужда да споделят. Играйте с тях и се забавлявайте. Бъдете отворени за щурите им идеи. 

Не забравяйте, че и вие самите сте винаги добре дошли по време на заниманията ни, а нашите инструктори ще отговорят с радост на въпросите ви. 

Оставаме на разположение!